Snurken, apneu en jicht; is er een verband?
Snurken, apneu en jicht: is er een verband? Snurken, apneu en jicht: is er een verband? Is er…
Start met een inspanningstest-Hardlopen-Wielrennen en wordt sneller, gezonder, productiever, energieker, haal het beste uit jezelf en kom in vorm voor al jouw uitdagingen.
Wat houdt een inspanningstest? Als je weet wat jou omslagpunt is kun je gericht trainen met een hartslagmeter. Je weet dan jou individuele trainingshartslag zones van Duur 0 tot en met Duur 5.
De test wordt afgenomen op een speciale inspanningstest fiets, waarbij je bent aangesloten met speciale meetapparatuur, verbonden aan een computer. Zodra de test begint wordt de fiets iedere minuut een beetje zwaarder wordt, als of je een berg op fiets. Totdat we op een punt komen waarbij jij de trappers niet meer rond krijgt.
Naast je hartslag meten we nog meer, waaronder je ademhaling, teugvolume, adempatroon en hartslagvariabiliteit (HRV). Ook in rust nemen we al deze parameters mee. Bij een SMA (Sport Medisch Adviescentrum) meten ze alleen maar de hartslag. Juist dat is zonde, want ademhaling, adempatroon, ademfrequentie en hartslagvariabiliteit(hartcoherentie) zeggen nog zoveel meer over jouw conditie en eventueel de mate van stress en herstel na inspanning.
Na de inspanningstest wordt het AT punt / omslagpunt heel nauwkeurig bepaald ( het moment van verzuren). Hiermee worden de diverse hartslagzones in kaart gebracht.
Duur 0: 100% / 0%
Duur 1: 75% / 25%
Duur 2: 50% / 50%
Duur 3: 25% / 75%
Duur 4: 0% / 100%
Duur 5: Tempo intensief 1
Als deze zones hebben te maken met vet- en suikerverbranding bij inspanning. Naarmate je sneller en intensiever fiets of loopt verbruik je meer energieverbruikende suikers.
Dus als je wil hardlopen en je wil sneller worden op jouw afstand? Of je wil de d’Alpe Huez op fietsen zonder te moeten afstappen? Dan wordt het tijd om een afspraak te maken voor een inspanningstest en jouw persoonlijke hartslagzones te laten bepalen.